Családállítás

Életünk folyamán keletkeznek bennünk csalódások, fájdalmak és blokkok, melyek befolyásolják, hogy hogyan tudunk működni kapcsolatainkban. Ezeket Hellinger-féle családállítási módszerrel oldjuk fel, Dr. Katonáné Papp Éva pszichológus vezetésével.

FACEBOOK

A következő alkalom: 2023. január 21.

A családállítás díja állítóként 25 000 Ft, a többi résztvevőnek 15 000 Ft. A jelentkezéskor 5 000 Ft előleget kérünk, amelyet levonunk a családállítás díjából. Az előleg meg nem jelenés esetén nem jár vissza. Érkezés 08:00, kezdés 09:00.

Hellinger-féle családállítás

 

Mikor javasolt?

Születésekor mindenki elegendő és megfelelő energiával rendelkezik vágyai és álmai megvalósításához. Az idők során viszont igen nagy mennyiségben keletkeznek bennünk csalódások, fájdalmak és szomorúságok okozta blokkok. Nagy hatással vannak életünkre a családunkból hozott traumák, melyek befolyásolják, hogyan tudunk működni saját családunkban.

Hogyan zajlik?

 

A családfelállítás Bert Hellinger nevéhez fűződő terápia, mely Magyarországon 2000 óta családleképezés, családfelállítás, családállítás neveken vált ismertté.

Általában csoportos formában történik, de a Harmónia Házában egyéni foglalkozás is lehetséges.

A csoportos formánál az egyén két-három mondatban elmondja témáját, majd a vezető vagy az egyén a csoportból a családtagok helyett megszemélyesítőket választ. Helyüket a térben a vezető jelöli ki, vagy megkéri az egyént, hogy kezeit vállukra téve helyezze el őket úgy, ahogy abban a pillanatban érzi. Ezután magától elindul a személyek mozgása, mintegy ráérezvén az egyén és a hozzátartozó sorsok, események energiájára, kötődéseire. A mozgásban előbb utóbb megjelenítődik a „sérült pont”, a kitagadott, elfelejtett, megítélt odatartozó. Ezután következik a tudattalan szeretetből fakadó kötődések feloldása, és a tudatos szeretet kialakítása: az egyén a felvállalt sorsot nagy tisztelettel „visszaadja” annak, akihez az tartozik, gondolkodásmódja ítéletmentessé válik és „elkezdheti” a saját életét.

Az egyéni foglalkozásnál a vezető és az egyén együtt idézik fel a családi energetikai mezőt és keresik meg a „sérült pontot”. Egy fehér lapon jelképesen a családtagok és résztvevők neve szerepel, és ugyanúgy eljutnak a szeretettel teljes gyógyító mondatokig, mint a csoportos foglalkozáson.

Gyermekek esetén az oldás jelképes figurákkal történik. 6 éves kortól lehet alkalmazni, 6 év alatt rajz és/vagy szimbólum terápia használható.

Mennyibe kerül?

Egyéni Hellinger-féle családállítás: 25 000 Ft/90 perc

Csoportos Hellinger-féle családállítás:

A részvételi díj annak, aki állít 25 000 Ft/egész nap, a többi résztvevőnek 15 000 Ft/nap.

A csoportos állítás egész napos, 9:00 – 18:00 óráig tart, érkezés, regisztráció 8:45-től lehetséges.

A családállításra maximum 8 fő állító és 8 fő állításban résztvevő jelentkezhet, melyet a regisztráció sorrendjében tudunk elfogadni.

A működési elve

   A családfelállítás a gyakorlatban sikeresen tud kezelni más módszerekkel nehezen elérhető helyeken található pszichés sérüléseket. Előnye, hogy előzetes feltevés, gondolat, ítélet nélkül vizsgál meg minden esetet, és mellőzi az általánosító megközelítéseket. 

   A családfelállítás egy adott család „szellemi mezejében” történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei. A szellemi mező Hellinger szerint egy morfogenetikus energiamező. Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor idővel újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékezik és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Bert Hellinger megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri – egy új szellemi mozgást állítunk be – akkor ez az ismétlődés megáll és az egyén képes lesz egy új, saját életszakaszt kezdeni. A gyógyulás azzal kezdődik, ha a múltat – az ismétlődésekkel együtt – tisztelettel elfogadja, nyitottá válik a jövő felé. Amikor az egyén felismeri a valóságot, azt, ami van, és nem annak bűvöletében él, hogy a valóságnak milyennek kellene lenni, akkor ez az a pillanat, amikor az új szellemi mozgás beállítható gyógyító mondatokkal. A mondatok szeretettel teljesek, elfogadóak és a mélyben hatnak; segítségükkel elindul az átalakulás, a kívánt változás.

Jelentkezés

Jelentkezem Hellinger-féle családállításra.

Harmonia Haza
Helyszín

HARMÓNIA HÁZA

6726 Szeged

Fő fasor 160.

ELÉRHETŐSÉGEK

(+36) 70 602 3366

hhszeged@gmail.com